Over Miriam

 

 

 

Biografie

Miriam is geboren (1982) en getogen in Houten, vrouw van, moeder van twee en AmbachtsVrouw. Creatief bezig zijn is haar met de paplepel ingegoten en deze traditie geeft ze met veel liefde door aan haar 2 dochters. Al van jongs af aan is ze bezig met tekenen, schilderen, handwerken en andere creatieve bezigheden. Met liefde en passie werkt ze met haar handen.

Nadat Miriam de opleiding aan de Vakschool voor Edelsmeden heeft afgerond opende ze op 21 september 2003 officieel  de deuren van haar AmbachtsAtelier ‘Mirakel Design’. Haar werk bestaat uit het ontwerpen en vervaardigen van Zilveren Symbolische Sieraden met o.a. natuurlijke materialen voor haar eigen Sieradencollecie. Miriam werkt puur vanuit haar gevoel en geeft haar sieraden door het gebruik van symboliek, edelstenen en verbintenis extra diepgang mee.

Miriam haalt vooral haar inspiratie uit de natuur waar ze graag lange wandelingen in maakt en ook door intuïtief tekenen en schilderen. Experimenteren in materiaal, het maken van collages en veel schetsen, tekenen en schilderen op papier, het lezen van boeken verdiept haar inspiratie, vergroot haar intuïtie en verbreed haar kijkvlak.

In 1998 is Miriam begonnen aan de vierjarige opleiding tot ‘Goudsmid Ondernemer niveau 4’ aan de vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven. Deze opleiding bestaat uit drie jaar theorie en praktijk op school en een 10-maanden praktijkstage in een goudsmidatelier.

In 2002 ontving Miriam haar diploma ‘Goudsmid Ondernemer niveau 4’ en direct daarna is ze verder gegaan met een specialistenjaar, richting design, waarin je meer gaat verdiepen in het ontwerpen van sieraden. Een onderdeel in dit jaar is de deelname in een landelijk project voor groepen studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs aan een mini-onderneming. Het is een proces van “learning by doing”, waarin je een product ontwerpt en op de markt brengt. In 2003 is Miriam afgestudeerd als ‘Specialist-designer’.

Op 14 juni 2003 won Miriam de ‘Onze Lieve Vrouwe Broederschapprijs’ voor creativiteit. Hierdoor kon ze o.a. verdere machines en gereedschap aanschaffen om haar eigen atelier te starten.

In 2018 ontving Miriam haar certificaat voor de opleiding tot Encaustic Art Coach® bij Centrum Close 2 Nature.