Over Miriam

Ik, Miriam ben geboren (1982) en getogen in Houten, vrouw van, moeder van twee en goudsmid, kunstenares en Encaustic Art Coach®. Creatief bezig zijn is mij met de paplepel ingegoten en deze traditie geef ik met veel liefde door aan mijn 2 dochters. Al van jongs af aan ben ik bezig met tekenen, schilderen, handwerken en andere creatieve bezigheden. Met liefde werk ik met mijn handen.

In 1998 ben ik begonnen aan de vierjarige opleiding tot ‘Goudsmid ondernemer’ aan de vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven. Deze opleiding bestaat uit drie jaar theorie en praktijk op school en een 10-maanden praktijkstage in een goudsmidatelier.

In 2002 ontving ik mijn diploma ‘Goudsmid Ondernemer niveau 4’ en direct daarna ben ik verder gegaan met een specialistenjaar, richting design, waarin je meer gaat verdiepen in het sieraden ontwerpen, zowel op papier als in materiaal maar ook op de computer. Een onderdeel in dit jaar is de deelname in een landelijk project voor groepen studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs aan een mini-onderneming. Het is een proces van “learning by doing”, waarin je een product ontwerpt en op de markt brengt. In 2003 ben ik afgestudeerd als ‘Specialist-Designer’.

Op 14 juni 2003 won ik de ‘Onze Lieve Vrouwe Broederschapprijs’ voor creativiteit. Hierdoor kon ik o.a. verdere machines en gereedschap aanschaffen om mijn eigen atelier te starten en op 21 september 2003 was de opening AmbachtsAtelier ‘Mirakel Design, Smeden met Passie’.

Encaustic Art, intuitief bijenwasschilderen is een rode draad in mijn leven. In juli 2018 ontving ik mijn certificaat voor Encaustic Art Coach® en ga verder met jaar 2 tot Encaustic & Art Coach®.

Mijn werk bestaat uit het ontwerpen en vervaardigen van onderscheidende sieraden in goud en zilver met natuurlijke materialen voor mijn eigen sieradenlabel genaamd ‘By Miriam’. Ik werk puur vanuit mijn gevoel en geef mijn sieraden door het gebruik van symboliek, edelstenen en verbintenis extra diepgang mee. Als Encaustic Art Coach® werk ik ook puur met mijn gevoel en gebruik ik het intuïtief bijenwas schilderen voor persoonlijke ontwikkeling. De wastekening gebruik ik als creatieve coachtool voor nieuwe inzichten. We gaan samen op reis met de wastekening en gaan ontdekken wat jij voelt, ervaart en ziet in de wastekening voor nieuwe inzichten.

Deze twee werkvormen verbind ik op een unieke manier met elkaar en kun je zelf ervaren tijdens de workshops waar ‘Encaustic Art & Smeden’ met elkaar verweven worden. Een unieke beleving.

Ik haal overal mijn inspiratie vandaan maar vooral uit de natuur waar ik graag lange wandelingen in maak, intuïtief tekenen en schilderen. Experimenteren in materiaal, het maken van collages en veel schetsen, tekenen en schilderen op papier, het lezen van boeken verdiept mijn inspiratie, intuïtie en verbreed mijn kijkvlak.